8 Mart 2013 Cuma

Bayanlar gününüz kutlu olsun...biri ağlarken diğeri gülemez ama...hadi kutlayın...

Yavrusunun köpük balonunda bir tek anne kurabilir hayali balon sönünceye kadar kurduğu hayaller kitaplara sığmaz!!!!!!!!
ninni söyleyen anne



Gününüzmü  desem günümüzmü
 her neye sayarsanız bundan sonraki günlerimiz demek istiyorum hayırlı işlerle
geçirmeyi rabbim nasip etsin...huzurla muhabbetle geçsin günleriniz......
rastlayıverdim güzel bir yazıya ...Önderimiz..H.Z.MUHAMMET sallallahü vesellemin yaşantısından örnekler okudum ...sizinle paylaşmak istedim...parantezler sizin için değil anlamak istemeyenler için:))))))

Peygamberimiz, kadınların hem maddî yapılarını, hem de ruhsal durumlarını ifade ederek, onlara anlayışlı davranmayı, kusur ve eğriliklerine tahammül edip sabır göstemesini tavsiye etti(erkeklere)

Yola çıkıldığında kafilede kadınlar varsa Peygamberimiz onların rahat etmesi için her türlü tedbiri alırdı.
Bir sefer esnasında Enceşe adında Habeşistanlı güzel sesli bir köle, vezinli ve kafiyeli şiirleri makamla söylüyordu. Böylece develer daha hızlı yürüyordu. Develerin hızlı bir şekilde yürümesi üzerine kadınların rahatsız olduğunu fark eden Peygamber Efendimiz Enceşe'yi ikaz etti:
"Ey Enceşe, cam şişelerin hayvanlarını yavaş sür!"


 zayıf ve nazik oldukları için Peygamberimiz kadınları cama benzetmişti. Onların incinmesine, acı duymalarına gönlü razı olmuyordu.
Peygamberimiz kendi hanımlarına da çok nazik davranır, hiçbir şekilde kalplerini kırmazdı. Başta Hz. Âişe validemiz olmak üzere bütün hanımları, Peygamberimizin evde çok sakin, halim ve mütevazı olduğunu söyleyerek, onu her yönüyle mükemmel bir aile reisi, merhametli bir koca, şefkatli bir baba olarak anlatırlar.
"Sizin en hayırlınız, kadınlarına karşı hayırlı olandır. Ben kadınlara iyi davranma bakımından sizin en hayırlınızım" buyuran Peygamberimiz, kadınlara anlayışlı davranmayı tavsiye etmektedir.



ağlayan anne

Annelerin göz pınarlarından akan yaşı babalar silemiyorlar
aglayan kız resimleri
Geceniz hayırlı olsun efendim baki muhabbetlerimle.........................sizleri çok seviyorum......(alıntıdır)

4 yorum:

  1. çok güzel bi yazı,elinize sağlık..adres bekliyorum ablacım,,mailime size ulaştırabileceğim bi kargo adresi yazar mısınız??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TAMAM CANIM GÖNDERİRİM...BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM TEŞEKKÜR EDERİM

      Sil
  2. ne güzel yazmışsın ki.
    :)

    YanıtlaSil