19 Eylül 2013 Perşembe

Haydi gülümsetelim gülümseyelim herkese acil şifalar dilerim


( umut sepeti)
kardeşime teşekkür ederim duyarlı davranıp bizlere yön çizdiği için
buyurun sizlerde duyurun blogunuzda!!!!!!!!!!

Bir çocuğun yüzündeki tebessüm olabilmek, bir annenin acısını hafifletmek kadar değerli ne olabilir ki bu dünyada?


Hem sosyal sorumluk ,hem de insan olmanın gereği olarak, ihtiyaç sahiplerine el uzatalım ki, yarınlar daha aydınlık ,daha umut dolu olsun..

Sizlerden ricam, bu projeyi  sayfalarınızda ve sosyal medya hesaplarında paylaşıp, daha çok kişiye ulaşıp,daha çok çocuğun yüzünde tebessüme vesile olabilmek..

Haydi Bismillah...



Özürlüler Vakfı’nın 2009 yılında başlattığı Haydi Gülümse projesi, 0-15 yaş arasındaki çocukları sağlığına kavuşturmaya devam ediyor.

 Haydi Gülümse projesi, verilen destekler ve bağışlar sayesinde bugüne kadar yaklaşık 400 çocuğun ameliyatlarını ve ameliyat sonrası oluşan bakım masraflarını karşılayarak onların gülümsemelerini sağladı.

Haydi Gülümse projesi bu ameliyatların yanı sıra hukuki, mimari ve eğitim bilgileri içeren bilgilendirme toplantıları düzenleyerek toplumu, özürlülük (vücut fonksiyon kaybı, yeti yitimi) sorunu ve çözümleri karşısında bilinçlendirmeye devam ediyor.


Türkiye’de yapılan birçok sosyal sorumluluk projesine ilham kaynağı olan bu projenin asıl amacı ise tüm bu faaliyetler gerçekleşirken, ülke yöneticilerine ve topluma çağrıda bulunarak, özürlü bireylerin toplumsal yaşamda karşılaştıkları sorunlar, fırsat eşitliği konuları hakkında kamuoyunda farkındalık oluşturabilmektir.

Bilinçli bir toplum sayesinde, ülke nüfusunun yaklaşık %15’ini oluşturan özürlü bireylerin hayatlarında pozitif ve köklü bir değişim yapılabilmesine imkan sağlamaktır. 
Tüm engellere karşı toplum olarak mücadele edilmesi ve gerek ulusal gerekse yerel dinamikleri etkileyerek,toplum gücü ile engelleri ortadan kaldırma çalışmaları düzenlemektir.

Başta Haydi Gülümse projesi kapsamında yapılan ameliyatlara ve Özürlüler Vakfı’nın yapmış olduğu tüm bu çalışmalara, “DESTEK” yazıp 5787’ye göndererek 5 TL katkıda bulunabilirsiniz.


Projeye bağış yapmak, ameliyat kaydı oluşturmak ve daha detaylı bilgi almak için www.haydigulumse.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

haydi haberdar edelim bizleri takip eden kardeşlerimizi... rabbim kimsenin sağlığını elinden almasın her saniye bizlerde özürlü olabiliriz!!!!!!!!!!!!!!!!!!sağlıkla selametle kalın..........

1 yorum:

  1. ellerınıye saglık ben de en kısa yamanda duyurmak ıstıyorum. oyurlulerın hayatının ne kadar zor oldugnu anlayabılıyorum cunku bız bıle bebek arabasıyla toplu tasıma kullanamazken tekerleklı sandalyelıler nasıl dısarı cıksın. bızım anlayamadıgım ne kısıtlamalar ıcındeler daha... Allah tum ozurlu kardeslerımıze amelıyat ve saglıklarına kavusma ımkanı versın

    YanıtlaSil