Sevgili Tatlı Hanımlar ..........
bizim yöremizin uzun gecelerinde eskiden özellikle erkeklerin toplu olduğu ortamlarda
eğlenceli şakalı bir şekilde çiğnenmeden yutulan bir pişmiş hamur... Eşimle Benim aklımıza geldi canımız
İsteyince yapayım dedim kesilişi böyle olur çorbanın içine batırılıp biraz çorbayla yutulur....yapmak isteyenlere tarif vereyim
sıvı yağ
un tuz su
tavuk suyu
tere yağı
acı biber
salça
tencerenin içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ bir su bardağı un karıştırılarak pembe olana kadar kavrulur... İki tatlı kaşığı salça konur biraz daha kavrulur bir su bardağı soğuk suyla pratik bir şekilde ezilir hemen çabucak iki su bardağı tavuk suyu katılır... didiklenmiş minik parçalara ayrılmış tavuk eti konur... Kanadıktan sonra15 dakika pişer...Servis olacağı zaman çok sıcak olması lazım...servisin yanına isteğe göre tere yağı kızdırılır ve acı biber konur...Lütfen merak edenler yapsınlar bu lezzet harika bir şey..........
Hamuru için:
Un Tuz
yarım litre sıcak su
bir su bardağı soğuk su
Tencereye unu koy soğuk suyla ez çırp
devamlı ve hızlı bir şekilde karıştırarak sıcak suyu dök dikkat edin hamur topaklanmaması için devamlı kaynayana kadar karıştırın tuzunu ilave et puding kıvamından biraz koyu olacak şekilde kaynadıktan sonra 20 25 dakika pişecek 1santim kalınlıkta olacak şekilde
tepsiye dökün 5 6saat serin yerde soğuyacak soğuduktan sonra bıçakla baklava dilimi kesilir servis tabağına Alınır kaşığa önce Hamuru konur çorbanın içerisine batırılarak çiğnemeden afiyetle yutulur....Acılısı çok nefis
olur tabi tere yağıda kızdırılır Çorbasına HAYDİ MUTFAĞA................
Not: farklı bir lezzettir ...alışık olmayana garip gelebilir
Rahmetli babaannem (hacıanam)Dedem (hacıbubam) istediğinde hiç hayır yoktu hemen yapılırdı bizim evimizde Kabirleri cennet olsun(AMİN)......duygulandım hadi ben gideyim..hayırlı geceler sizlere
Çok güzel gözüküyor.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM
SilArapaşı bizim evde hiç yapılmazdı. Ama anneannemler, babaannem falan hep bahsederdi. Çiğnemeden yutma fikri bile benim aklımı başımdan alıyor. Annem de benden daha beterdir. Ağzını dişçiye açmakta zorlanır. Galiba onun için hiç yapmazdı, biz de yemedik ve bilmiyoruz. Ama bir kaç arkadaşım var ki, bunu anlata anlata bitiremiyor. İçimden bir ses belki de ön yargılı davrandığımı söylüyor. Galiba bir kere olsun deneyeceğim. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilAAA AFYONLUM:))))HADİ ÇIK GEL SİZ GELİN YARGI MARGI SÖKMEZ BİZİM EVDE...DENE CANIM DENEMESENDE KOŞ GEL SEVGİLER CANIM
Siladı bana tanıdık gıbı geldı sankı cocuklugumdan kalma gıbı ...denemelıyım bakalım tadı da tanıdık gelırmı:)))
YanıtlaSilÖZLEDİM GÜLÜŞÜNÜZÜ:))HADİ DENEYİN HABERDAR EDİN BENİ DE TANIDIK OLUMU TAM AĞZINIZA LAYIK BİR TAT...SEVGİLERİMLE SAĞLICAKLA KALIN
SilYozgatlı komşularım yapardı, çorbasına bayılırım..Ama hamuru yutmak çok zor geliyordu..:) Geçenlerde yeni tanıştığım bir hanım "sanki dilimi tümden yutmak zorunda mısın" dedi.."Küçük bir parça kes kaşığınla çorbayla beraber yut onu da" :D))
YanıtlaSilEllerine sağlık, afiyet, şifa olsun ..
EVET ÇORBASI DA PEK GÜZEL OLUR...OLUR OLUR KÜÇÜK PARÇALARA DA KESİLEBİLİR...TEŞEKKÜR EDERİM SAĞOLUN
SilMerhaba! bende ilk konyalı arkadaşımda yemiştim çok sevdim.. Kendimize misafirlere yapardım epeydir pişirmiyorum artık sizin tarife bakar yeniden yapmaya başlarım. ellerinize sağlık çok iştah açıcı görünüyor.:) Karnım acıkmaya başladı inanın.. Hadi hayırlı geceler size de afiyet olsun. :)
YanıtlaSilUnutmadan Rahmetli hacı anneniz ve hacı babanızın kabirleri nur, mekanları cennet olsun...
HOŞ GELDİN CANIM BİDE BENİM TARİFLE YAPIN...ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM AMİN
Silçok merak ediyorum bende tadını
YanıtlaSilama cesaret edemiyorum yapmaya...
o hamuru bütün yutmak gerekiyormuş birde
nasıl yutulur ki :)
çiğnesek kötü mü oluyor ki :/
CANIM BİR KERE DENE MALZEMEYİ YARIYA İNDİRİR KAŞIĞA KÜÇÜK HAMUR KOY YUT:)))
Silellerinize sağlık..bir kere teyzemin elinden yemiştim..sonrakileri beğenmedim..eminim sizinki de çok güzel olmuştur..elinize sağlık...
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM CANIM...HAMUR ÇOK ÖNEMLİ AZ PİŞİRMİŞTİR ÇİĞ OLUNCA TADI GÜZEL OLMAZ ÖVÜNMEK GİBİ OLMASIN YAPARIM BİR ŞEYLER...EHHH YAŞIMDA GEREĞİ.))))
Sileskişehirlimiydin abalacım sen? eline sağlık
YanıtlaSilDEĞİLİM CANIM:)))AFYON... GÜZELİM SİZİNKİ ESKİŞEHİR Mİ?
SilBizdede sık sık pişerdi:) Ağır bi tadı var ama tarzım değil:) Hey gidi günler...
YanıtlaSilTABİKİ BAHSETMİŞTİM DAMAK LEZZETİ FARLILIĞI OLABİLİR CANIMMM:)ARATMAM ESKİ GÜNLERİ BUYUR GEL...
Sil